Open Jiu Jitsu Stage in Rosmalen

Afgelopen zondag heeft Edwin van Zon, leraar van de jiu jitsugroep van Judovereniging Duurstede, samen met een aantal van zijn leerlingen deelgenomen aan de Open Stage Jiu Jitsu in Rosmalen. Deze stage stond onder leiding van de hoogst gegradueerde jiu jitsu-leraar uit Nederland, Mario den Edel (9e Dan). Hij werd daarin bijgestaan door zeer ervaren leraren en jiu jitsu-fenomenen, waaronder Tony van Venrooy (8e Dan), Marchel Snieder en Erika Tümmers.
Jiu jitsu is een moderne sport met zelfverdedigingstechnieken, ontstaan uit de oude slachtveldtechnieken van de Samurai (Japanse ridders). Tony van Venrooy: „Het leert je methoden om je tegen een of meerdere tegenstanders, met en zonder wapens, te verdedigen. Je maakt hierbij zoveel mogelijk gebruik van de kracht en/of beweging van de tegenstander.”
Het was een bijzondere stage, niet alleen vanwege de leraren maar ook door de grote diversiteit in leerlingen, van beginners (witte band) tot zeer gevorderde beoefenaars (5e Dan). Iedereen kon op zijn of haar eigen niveau nieuwe technieken leren en bekende technieken aanscherpen en verdiepen. Dankzij de vakkundige leraren, die iedereen persoonlijk verbeterpunten en tips gaven, kunnen zowel de beginners als de gevorderden op een super geslaagde stage terug kijken.
Judovereniging Duurstede biedt naast judo ook de mogelijkheid om jiu jitsu te trainen. Deze trainingen zijn zeer geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor jong en oud. Iedereen vanaf 12 jaar kan vrijblijvend kennis maken met jiu jitsu gedurende drie gratis proeflessen. Informeer naar de mogelijkheden via ledenadministratie@judoduurstede.nl.

vlnr: Edwin van Zon, Tim Haver, Caroline Kouwenhoven, Edric Meijer, Marnix van Wijlant en Iris Hijne namen deel aan de Open Stage Jiu Jitsu in Rosmalen olv Mario den Edel.
vlnr: Edwin van Zon, Tim Haver, Caroline Kouwenhoven, Edric Meijer, Marnix van Wijland en Iris Hijne namen deel aan de Open Stage Jiu Jitsu in Rosmalen olv Mario den Edel.
Mario den Edel (9e Dan) bekijkt de techniek en geeft waardevolle tips en verbeterpunten
Mario den Edel (9e Dan) bekijkt de techniek en geeft waardevolle tips en verbeterpunten
Erika Tümmers begeleidt Edric en Marnix bij de uitvoering van hun techniek
Erika Tümmers begeleidt Edric en Marnix bij de uitvoering van hun techniek

Tony van Venrooy (8e Dan) geeft aanwijzingen aan Tim
Tony van Venrooy (8e Dan) geeft aanwijzingen aan Tim