Pepijn 2e tijdens Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Het Topjudotoernooi Haarlemmermeer is een van de sterkst bezette toernooien van Nederland. Namens de vereniging namen Dylan van Haarlem, Pepijn van Kooten Niekerk en Abigail Lugto deel. Alle drie de judoka’s hebben het zeer goed gedaan tijdens dit toernooi. Voor de -18 is dit toernooi een meetmoment om je te kwalificeren voor het internationale circuit.

Op zaterdag was het de beurt aan Pepijn en Dylan en op zondag mocht Abigail aantreden. Dylan was als eerste aan de beurt. Tijdens dit toernooi zijn er alleen maar sterke poules. Dylan begon goed en won zijn eerste partij met een houdgreep. De tweede partij ging helaas verloren met een houdgreep tegen een jongen uit zweden. De derde partij werd gewonnen, omdat Dylan veel beter was en zijn tegenstander 3 shido’s kreeg. De vierde partij ging na een goede partij helaas nipt verloren met een shido in de golden score. Dit toernooi was een goed toernooi voor Dylan en heeft ook goed vanuit zijn opdrachten gejudood. Een goede afsluiting van 2017. Pepijn was net zoals Dylan goed bezig vandaag. De eerste partij werd gewonnen met een mooie harai goshi. De tweede werd ook gewonnen. De derde partij werd vrij snel gewonnen met een houdgreep. Door deze overwinning stond Pepijn in de finale tegen een hele goede Belg die ook Nederlands Kampioen is. Pepijn draaide een hele goede partij en verloor deze partij helaas met een shido in de golden score. Ook voor Pepijn een hele goede opsteker en een mooie afsluiting van 2017 met een 2e plaats op dit sterk bezette toernooi.

Op zondag was het de beurt aan Abigail. Het vorige meetmoment ging wel redelijk, maar dit meetmoment ging weer beter als de eerste. Abigail was de eerste partij vrijgeloot, de tweede partij werd gewonnen. De derde partij (kwartfinale) ging helaas verloren terwijl Abigail er af en toe dichtbij zat. Daarna werden er weer twee partijen zeer overtuigend gewonnen. In de vijfde partij kwam Abigail weer dezelfde judoka tegen als in de derde partij. Nu ging het wat minder goed voor Abigail, want Abigail was wat vermoeid van haar andere partijen en dat was erg jammer, maar uiteindelijk een mooie 7e plaats op dit meetmoment. En een goede afsluiting van het jaar 2017 en nu op naar nog harder trainen om de stap te maken richting het podium.

Mooie resultaten voor deze judoka’s en op naar 2018.