Pepijn 7e tijdens 2e meetmoment. Bo en Lizzy behalen beide prijs tijdens dit sterk bezette toernooi

Op 14 en 15 december vond de Open Twentse Kampioenschappen plaats in Enschede. Voor de leeftijdscategorie -18 jaar het 2e meetmoment en voor de overige leeftijdsklassen een sterk bezet toernooi. 

14 december was het 2e meetmoment voor de judoka’s onder 18 jaar. Dit zijn kwalificatietoernooien om in Europa te gaan judoën. Deze dag nam Pepijn deel. Mik is helaas geblesseerd en kon niet deelnemen. Pepijn had weer een zware loting. Gelijk beginnen tegen een van de favorieten. Hij verloor de partij, maar stond wel goed te judoën. Pepijn herpakte zich heel goed en won daarna 4 partijen door goed en tactisch judo en een paar mooie punten te maken. Pepijn scoorde tijdens dit toernooi met verschillende staande technieken en daarnaast ook nog op de grond. Dat is belangrijk om op dit niveau veelzijdig te zijn en deze dag kwam dat bij Pepijn eruit. De zesde partij ging na een goede start door een fout verloren. Maar een hele mooie en zeer verdiende 7e plaats.

Zondag 15 december  tijdens de Open Twentse Kampioenschappen zijn er weer mooie resultaten behaald. Ryan en Manu wonnen beide 1 partij en verloren 1 partij.  Voor Manu was het zijn laatste wedstrijd, want hij stopt helaas met judo. Ryan stond vandaag wel goed te judoën, maar deed zichzelf tekort in zijn verliespartijen. Er had zeker meer ingezeten, maar lekker doorgaan zo. Lizzy behaalde een mooie 3e plaats. Na 2e in de poule zijn te geworden, moest Lizzy in de kruisfinales nog twee wedstrijden winnen. Lizzy won met overmacht beide partijen en mocht daardoor een 3e prijs mee naar huis nemen. Bo behaalde een mooie 1e plaats. Het was dit keer een zwaar bevochten 1e plaats. Met wat leermomenten voor Bo tijdens dit toernooi mocht zij toch een mooie 1e prijs mee naar huis nemen. Dit was het laatste toernooi van dit jaar. Op naar het nieuwe jaar.