Pepijn, Abigail en Lucas hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 27 februari vonden in Ede de Districtskampioenschappen judo onder 15 jaar plaats. Dit een toernooi voor judoka’s die geboren zijn 2002, 2003 en 2004. Tijdens dit toernooi zijn er per gewichtscategorie 4 plaatsen beschikbaar voor de judoka’s om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Namens de vereniging namen Pepijn van Kooten Niekerk, Dylan van Haarlem, Abigail Lugto en Lucas Schinkel deel. Finn van Daatselaar kon helaas niet deelnemen, door een blessure aan zijn hand, waardoor hij in het gips zit.

In de ochtend was het de beurt aan Pepijn, Dylan en Abigail. Pepijn nam deel in de gewichtsklasse -34 kg. Pepijn won zijn eerste twee partijen overtuigend, waardoor hij in de halve finale stond. In de halve finale ging Pepijn al vrij snel onderuit tegen een tegenstander die twee jaar ouder is en meer ervaring heeft. Nu moest Pepijn zich opladen voor de partij om de derde plaats. Pepijn was zenuwachtig voor deze wedstrijd. Pepijn hield zich goed aan de opdracht en kwam met een shido voor te staan en aan het eind van de partij scoorde Pepijn nog een wazari en won de partij. Een mooie 3e plaats voor Pepijn. Dylan komt uit in de gewichtsklasse -42 kg. Dit was de grootste poule van het toernooi en ook een van de sterkst bezette gewichtsklasse. Voor Dylan zou het moeilijk worden als eerstejaars -15, maar hij deed het erg goed. De eerste partij won Dylan heel goed met veel overtuiging. In de tweede partij trof Dylan de uiteindelijke nummer 2 en deze partij verloor Dylan helaas. Door dit verlies moest Dylan verder judoën in de verliezersronde. In zijn derde partij begon hij erg goed en scoorde al vrij snel een wazari. In de loop van de partij was Dylan nog een paar keer dichtbij een score, maar zijn tegenstander ook. Dylan kreeg een shido en later in de partij scoorde zijn tegenstander ook nog een wazari, waardoor Dylan deze partij met een shido verloor. Het was jammer dat Dylan deze partij verloor, maar in deze poule was het heel moeilijk om het podium te halen. Dylan heeft het goed gedaan en goed aan zijn opdrachten gehouden in de partijen. Abigail komt uit in de gewichtsklasse -48 kg. Abigail moest 2 partijen winnen om in de finale te komen. Dit gebeurde ook. In de eerste partij maakte Abigail een paar mooie punten en won de partij met een ippon. De tweede partij was Abigail ook de betere judoka. Haar tegenstandster had niet zoveel te vertellen. Abigail scoorde in deze partij twee keer een yugo en won de partij. Door deze overwinning stond Abigail in de finale. In de finale had Abigail een goede tegenstandster en ze verloor de partij met een houdgreep. Abigail behaalde een mooie 2e plaats.

In de middag was het de beurt aan Lucas. Lucas komt uit in de gewichtsklasse -50 kg. De eerste partij ging helaas verloren. Daarna kwam Lucas op stoom. Lucas won zijn tweede partij met een mooie schouderworp. In zijn derde partij kwam Lucas al snel op een yugo achterstand. Lucas bleef aanvallen maken en moest rustig blijven en het juiste moment afwachten. De tegenstander van Lucas kreeg een shido en later in de partij kon Lucas zijn tegenstander doorsturen en scoorde daarmee een yugo en won de partij uiteindelijk met een shido. Nu stond Lucas in de partij om het brons. Als hij deze zou winnen dan mag hij naar het NK. Van tevoren hadden we doorgesproken wat hij moest doen en dat deed Lucas zeer goed. Zijn tegenstander kreeg binnen 1,5 minuut twee shido’s, omdat Lucas continu het initiatief had. Aan het eind van de partij kon Lucas een yugo scoren en de partij afmaken met een sankaku. Dit was een hele goede en mooie overwinning en daardoor heeft Lucas een 3e plaats behaald.

Een zeer mooi resultaat voor de vereniging. Drie judoka’s naar de Nederlandse Kampioenschappen onder 15 jaar op 12 maart in Apeldoorn.

Abigail Podium Pepijn podium Podium Lucas