Pepijn behaalt 3e plaats tijdens International Tournament Venray

Zaterdag 14 juni vond het sterk bezette Internationale toernooi in Venray plaats. Tijdens dit toernooi nemen ook veel buitenlandse clubs deel uit heel Europa. Namens onze vereniging namen 6 judoka’s deel. Voor al onze judoka’s was het een mooie ervaring om deel te nemen aan dit toernooi. Dit was het laatste toernooi van het seizoen.

Mason van Haarlem -10 jaar -30 kg Hij won zijn eerste partij met een wazari. In zijn tweede partij moest hij tegen een judoka uit Frankrijk en die jongen was te sterk voor Mason en Mason verloor met een ippon. De derde partij was tegen een bekende jongen. Mason begon goed, maar kwam later in de houdgreep en verloor de partij en was toen uitgeschakeld. Een mooie ervaring voor Mason en hij heeft goed judo laten zien.

Dylan van Haarlem -12 jaar -34 kg Dylan begon het toernooi goed en stond een yuko en wazari voor, maar de wazari werd na enkele seconden omgezet naar zijn tegenstander, omdat de scheidsrechter vond dat Dylan werd overgenomen. Dit was erg zuur, want Dylan verloor daardoor de partij. Dylan pakte dit goed op en won zijn drie volgende partijen door goed judo te laten zien, maar ook slim te judoën. Dit is weer een stap voor Dylan om soms ook tactisch te judoën. Zijn vijfde partij ging helaas verloren, waardoor Dylan was uitgeschakeld. Dylan was dicht in de buurt van de medailles en dat is knap tijdens dit toernooi.

Pepijn van Kooten Niekerk -12 jaar -30 kg Pepijn begon goed en scoorde een hele mooie ippon. Zijn tweede partij won hij op beslissing door goed en aanvallend te judoën. Door deze overwinning stond Pepijn in de halve finale. De halve finale was tegen een Belg. Pepijn verloor deze wedstrijd met een ippon. Hierdoor moest Pepijn de partij om de 3e plek judoën in een finale hal. Pepijn had zijn beste wedstrijd voor het laatst bewaard. Hij stond erg goed te judoën en kon twee yuko’s scoren, waardoor Pepijn de winst binnen haalde. Voor Pepijn was dit een super mooi resultaat, een 3e plaats tijdens dit toernooi.

Finn van Daatselaar -12 jaar -42 kg Finn begon dit toernooi goed. Hij maakte in zijn eerste twee partijen, twee mooie ippons. Hierdoor plaatste hij zich voor de halve finale. In de halve finale trof Finn een jongen uit Letland. Dit is een goede judoka en de partij ging gelijk op. Totdat Finn probeerde te tillen en dat niet lukte en toen werd hij geworpen, maar zijn tegenstander kwam met zijn onderarm of elleboog op zijn sleutelbeen. Finn had wel pijn en hij gekoeld met ijs, maar toch proberen de partij om het brons te judoën. Finn kwam snel in een houdgreep terecht, want hij kon niets met zijn arm. Helaas verloor hij de partij en behaalde Finn een 5e plaats. Een dag later bleek dat toch zijn sleutelbeen is gebroken. Gelukkig zit het seizoen erop! Beterschap Finn!

Lucas Schinkel -15 jaar -42 kg Voor Lucas was dit het eerste toernooi in de -42 kg. Dit is weer even wennen, want de judoka’s zijn weer wat zwaarder en soms sterker. In de eerste partij kwam Lucas een yuko achter en daarna ging Lucas van alles proberen, maar zijn tegenstander stond met gestrekte armen, maar kreeg er geen shido voor en Lucas verloor de partij. In de tweede partij was Lucas beter, maar na twee minuten kreeg Lucas een yuko tegen. Lucas probeerde van alles, maar kon niet scoren en verloor de partij. Het was jammer dat Lucas geen partij kon winnen, maar wel een mooie ervaring op dit sterk bezette toernooi.

Melle van Daatselaar -15 jaar -46 kg Melle moest vandaag erg lang wachten, omdat zijn broertje al eerder aan de beurt was. Melle had eigenlijk geen zin meer. Eenmaal toen zijn poule werd omgeroepen was Melle de klaar voor en ging zich voorbereiden. Zijn eerste partij was tegen een judoka uit Israël. Melle begon de partij goed en zijn tegenstander kreeg al vrij snel een shido. Later in de partij maakte zijn tegenstander een worp, maar hij dook met zijn hoofd in de mat en hij werd gediskwalificeerd voor de partij door diving. De tweede partij was tegen een Engelsman. In deze partij was Melle weer de betere judoka en hij kon zijn tegenstander op de grond in een sankaku en zijn tegenstander moest afkloppen en Melle won de partij. In de derde partij ging het gelijk op totdat zijn tegenstander zijn been pakte terwijl Melle nog stond. Dit betekent normaal hansokumake voor zijn tegenstander. De scheidsrechter ging het navragen bij zijn collega en die had niets gezien en daarna liep de scheidsrechter terug en gaf niets. Hierdoor was Melle van slag en kwam gelijk een wazari tegen en maakte daarna een gebaar van hoe kan dat nou en de scheidsrechter liep naar hem toe en gaf hem een preek in het Duits en toen zei Melle wat, wat niet mocht en werd gediskwalificeerd en mocht niet meer meedoen. Dit was stom van Melle en erg jammer, want hij stond echt goed te judoën. Een leermoment en het is gebleken dat hij met de beste judoka’s mee kan komen in zijn gewichtsklasse.