Pepijn draait een goed toernooi tijdens Internationaal toernooi in Venray

In het weekend van 2 en 3 juni vond het Internationaal Toernooi in Venray plaats. Dit toernooi staat bekend naast het Dutch Open Espoir als sterkst bezette toernooi in Nederland. Aan dit toernooi doen ook heel veel buitenlanders mee over de hele wereld. Alleen Pepijn van Kooten Niekerk nam deel aan dit sterk bezette toernooi.

De 1e ronde was Pepijn vrijgeloot, dus gelijk door naar de 2e ronde.  In de tweede ronde moest Pepijn tegen de Duitser Jesse Krupper. Deze partij verliep goed voor Pepijn had de partij onder controle en won de partij door een heupworp te maken en daarna zijn tegenstander in de houdgreep te krijgen te houden. Nu door naar de 3e ronde. Dit was tegen de Belg Matheo van Hoecke. De partij ging best gelijk op. Pepijn maakte meer aanvallen en zijn tegenstander wachtte meer af, maar kreeg daarvoor geen straffen. Later in de partij maakte Pepijn een aanval en deze werd overgenomen door zijn tegenstander. Deze partij heeft Pepijn tactisch goed gejudood maar helaas verloren, maar het zat dichtbij elkaar. Deze jongen kwam uiteindelijk in de finale van dit toernooi. Door dit verlies moest Pepijn door judoën in de herkansingsronde. In deze ronde moest Pepijn tegen Jouke Snippe. Een bekende judoka voor Pepijn, want drie weken daarvoor was hij deze jongen ook tegen gekomen. Nu ging de partij wat makkelijker dan de vorige keer. Pepijn had zijn tegenstander goed onder controle en scoorde wazari met ippon seo nage en maakte de partij af met een hele mooie verwurging. Weer een ronde verder in de herkansingsronde. Als hij deze zou winnen zou hij gaan kruisen met de andere poule. Dat was zeker geen makkelijke opdracht, want zijn tegenstander is een Oekraïner. Deze jongen had het Espoir in Januari gewonnen in de -38 kg, waar Pepijn toen ook in zat. Deze jongen is heel handig en echt heel snel. Pepijn begon de partij goed, maar nu een minuutje maakte zijn tegenstander een mooie schouderworp en scoorde daarmee een ippon. Door deze verliespartij is Pepijn uitgeschakeld tijdens dit toernooi.

Pepijn heeft een goed en sterk toernooi gedraaid op meerdere vlakken. Weer een hele mooie ervaring op een sterk bezet toernooi. Uiteindelijk verloren van twee hele goede judoka’s.