Pepijn heeft zich geplaatst voor het NK. Dylan behaald een verdienstelijke 7e plaats

Zaterdag 25 februari was het dan zover. De districtskampioenschappen onder 15 jaar vonden plaats in Ede. Aan dit toernooi namen Pepijn van Kooten Niekerk en Dylan van Haarlem deel. Het was een spannende dag voor beide judoka’s. Tijdens dit toernooi konden ze zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 15 jaar.

Pepijn van Kooten Niekerk -34 kg
Voor Pepijn was het nog spannend voor zijn gewicht, maar hij was precies op gewicht. De loting voor Pepijn was ook wel aardig. Zijn eerste partij was overtuigend en scoorde met een heupworp een wazari en maakte de partij af door zijn tegenstander in de houdgreep te nemen. In de tweede ronde scoorde Pepijn een ippon met morote seo nage. In de kwartfinale stond Pepijn tegen een andere Pepijn. Dit is wel een lastige jongen. Pepijn begon heel goed en scoorde een wazari. Daarna stopte Pepijn met judoën en kon zijn tegenstander twee wazari’s scoren, waardoor de partij verloren ging. Nu moest Pepijn zich herpakken. Pepijn ging nu verder judoën in de verliezersronde en kon alleen nog maar 3e worden. Hij moest weer tegen dezelfde jongen als in de eerste partij. Deze partij judoode Pepijn goed uit nadat hij een wazari had gescoord. De vijfde partij won Pepijn met een houdgreep. Nu stond Pepijn in de partij om het brons. Winnen zou een plek opleveren voor het NK en verliezen dan had je helemaal niets. Pepijn had zich goed opgeladen en won deze partij met 2 wazari’s. Pepijn heeft een 3e plaats behaald en een plek verdiend op het NK onder 15 jaar op 11 maart in Tilburg.

Dylan van Haarlem -46 kg
Dylan zit in een sterke gewichtsklasse en ook de grootste klasse qua aantal deelnemers. Na een goede warming up had Dylan een fijne tegenstander om het toernooi te beginnen. In de eerste partij had Dylan vrij snel een goede pakking. Een eenzijdige pakking wat tegenwoordig weer mag en hij maakte vanuit deze pakking een o soto gari en scoorde een ippon. In de tweede partij stond Dylan tegen een jongen die wel een favoriet was om dit toernooi te winnen. Dylan verloor deze partij heel snel. Nu moest Dylan door judoën in de verliezersronde. In de verliezersronde moest Dylan tegen een bekende tegenstander. Dit was wel lastig voor Dylan, maar uiteindelijk won hij de partij met een heupworp en een houdgreep. De vierde partij werd uiteindelijk gewonnen met een wazari doordat Dylan een mooie ippon seo nage maakte. De vijfde partij was weer tegen een jongen die ook een van de favorieten was in deze gewichtsklasse. Dylan verloor deze wedstrijd helaas, maar heeft wel goed gejudood in deze partij en geprobeerd aanvallen te maken en zijn pakking was in deze partij ook erg goed. Dylan heeft een goed toernooi gedraaid en helaas verloren van twee judoka’s die iets verder zijn dan Dylan, maar ook een jaar ouder. Uiteindelijk eindigde Dylan op een zeer verdienstelijk 7e plaats en volgend jaar heeft hij nog een kans.