Pepijn, Karsten, Dylan en Mik hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 15 jaar

In Ede vonden op zaterdag 17 maart de Districtskampioenschappen onder 15 jaar plaats. Tijdens dit toernooi kunnen de judoka’s zich plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Judo Duurstede nam deel met 5 judoka’s. Voor alle judoka’s was dit een spannende dag, waardoor ze allemaal het toernooi begonnen met flink wat zenuwen.

Pepijn van Kooten Niekerk mocht de spits afbijten. Pepijn won zijn eerste twee partijen vrij overtuigend. De halve finale was een spannende partij tegen een goede tegenstander. Deze partij ging helaas net verloren met een wazari. Nu moest Pepijn zich even herpakken om weer scherp en geconcentreerd te zijn voor de partij om de 3e plaats. Dat was Pepijn en deze partij werd overtuigend gewonnen met een mooie ippon. Door deze overwinning een mooie 3e plaats voor Pepijn. Als tweede was het de beurt aan Mason van Haarlem. Mason verloor zijn eerste partij van een goede tegenstander. Zijn tweede partij won hij overtuigend. De derde partij was Mason de betere, maar door af en toe los te laten bij het inzetten van de worp kreeg Mason er drie keer een shido voor en verloor helaas daarmee de partij en was hij uitgeschakeld. In de laatste groep was het de beurt aan Dylan van Haarlem, Karsten van Dam en Mik van der Duim. Dylan en Karsten komen in dezelfde gewichtsklasse uit. Dylan won zijn eerste drie partijen zeer overtuigend en behaalde daarmee de finale. De finale was een spannende strijd, maar in de golden score maakte hij een mooie wazari en won de finale. Een hele mooie 1e plaats voor Dylan. Karsten won zijn eerste twee partijen overtuigend. In de halve finale was het een gelijk opgaande strijd maar Karsten kreeg een wazari tegen doordat zijn worp werd doorgestuurd door zijn tegenstander en daardoor verloor Karsten de halve finale. In de partij om de 3e plaats maakte Karsten twee mooie wazari’s en won de partij en behaalde een mooie 3e plaats. Mik won zijn eerste partij en dat was gelijk de halve finale. Aan het eind van de partij maakte Mik een hele mooie ippon en plaatste zich voor de finale. In de finale was Mik zijn tegenstander een maatje te groot voor hem en helaas verloor Mik de finale. Een hele mooie 2e plaats voor Mik.

Pepijn, Dylan, Karsten en Mik hebben met het behalen van een podiumplaats zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 7 april in Leek. Een super goed resultaat van deze judoka’s en heel veel succes op het NK!