Pepijn plaatst zich voor het NK-18

Zaterdag 15 februari vonden in Ede de Districtskampioenschappen onder 18 jaar plaats. Dit is een kwalificatie toernooi voor plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar. Plaatsing geschied door 1e, 2e of 3e te worden op dit Districtskampioenschap. Aan dit DK hebben Pepijn en Mik deelgenomen.

 Afgelopen weken is er hard getraind om te presteren tijdens het DK. Als eerste was het de beurt aan Pepijn. Pepijn won zijn eerste partij met een armklem. De tweede partij was de halve finale. Deze partij begon Pepijn voorzichtig door de zenuwen. Nadat beide judoka’s een straf kregen voerde Pepijn het tempo op en maakte een mooie heupworp gevolgd door een houdgreep. Nu door naar de finale. De finale ging gelijk op, totdat Pepijn een sankaku niet kon blokken op de grond en in een sankaku belandde. Helaas ging de finale verloren, maar een zeer mooie 2e plaats. Na Pepijn was het de beurt aan Mik. Mik begon het toernooi goed en scoorde in zijn eerste partij een mooie ippon. In de halve finale een sterke tegenstander, maar deze partij verliep boven verwachting goed. Mik had de partij onder controle en scoorde een wazari. Na deze wazari zocht Mik zijn tegenstander wat niet helemaal nodig was en helaas ging deze partij toch met ippon verloren. De partij om brons verliep eigenlijk ook goed en volgens plan, alleen op een gegeven moment kon zijn tegenstander een sutemi maken en ippon scoren. Na blessureleed een goed toernooi gedraaid maar wel even zuur dat het een 5e plaats is geworden. 

 Pepijn mag over twee weken deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Mooie resultaten van deze judoka’s.

%MCEPASTEBIN%