Raspoort Spaarnetoernooi Jongens -18

Zondag 15 september vond voor de 40e keer het Raspoort Spaarnetoernooi voor teams jongens -18 jaar plaats. Melle en Ted waren uitgenodigd om mee te doen in het team van Theo Meijer Sport. Melle -42kg en Ted -46 kg. Het volledige team bestond uit de volgende judoka’s: -42 kg Melle van Daatselaar en Vincent Ribbens, -46 kg Ted Sibbald, -50 kg Tom Evers en Valentino Hägg, -55 kg Owyn Mulder en Max van Klaveren, -60 kg Joeri van Opstal, -66 kg Daan ten Heuvel, -73 kg Thomas ten Heuvel, -81 kg Martijn van de Ven, +81 kg Bas van Empelen.

Poule
Het team van Theo Meijer Sport was ingedeeld in een zware poule. De eerste wedstrijd was tegen Tom van der Kolk. Melle won zijn partij met een verwurging. Ted verloor zijn partij met een yuko. Het team won de wedstrijd met 5 tegen 4. De tweede wedstrijd was tegen Budokan Rotterdam. Melle hoefde niet te judoën. Ted moest tegen Lein Mulder. Ted stond goed te judoën tegen Lein, maar verloor de partij met een wazari. Het team verloor deze wedstrijd met 7 tegen 2. De derde wedstrijd was tegen Kenamju 2. Melle won zijn partij vrij snel met een sankaku. Ted had weer een goede partij, maar verloor met 2 shido’s tegen 1 shido. Het team verloor uiteindelijk met 6 tegen 3. De vierde wedstrijd was tegen Judo Topsport Zuid. Melle hoefde niet te judoën. Ted won zijn partij met een wazari. Deze partij ging verloren met 6 tegen 3. Het team ging als nummer 4 door naar de verliezerronde.

Verliezerronde
Hierin was het team van Shogonai Dronten de tegenstander. Melle verloor zijn partij met een ippon. Ted verloor zijn partij met een houdgreep. Andere judoka’s wonnen wel partijen waardoor de wedstrijd met 5 tegen 4 werd gewonnen. De volgende partij was tegen Topjudo Amsterdam. Melle en Ted wonnen beide hun partij overtuigend. Het team was goed bezig, want het team won met 8 tegen 1. Nu had het team van Theo Meijer Sport zich geplaatst voor de finale van de verliezerronde. De finale was tegen Judo Topsport Zuid. Nu konden ze revanche nemen. Melle won zijn partij met een wazari. Dit was een goede partij van Melle. Ted verloor helaas met een wazari ondanks dat hij een goede partij judoode. Daan, Thomas, Martijn en Bas wonnen ook hun partij waardoor het team van Theo Meijer Sport winnaar werd van de verliezerronde.

Het was uiteindelijk een mooi resultaat voor het team. Voor Melle en Ted was het een mooie ervaring. Ze hebben beide goed en judo laten zien.

IMAG0303IMAG0302IMAG0304