Ryan behaald 3e plaats tijdens het sterk bezette Kaizentournament

Tijdens het sterk bezette Kaizentournament in Echt hebben Pepijn van Kooten Niekerk en Ryan Lobbe deelgenomen. Dit keer liep het toernooi aardig op tijd en had het zoals elk jaar een sterk deelnemersveld.

Als eerste was het de beurt aan Pepijn. Pepijn zijn poule zat verdeeld over 4 matten met ongeveer 50 judoka’s in de poule. De eerste partij ging heel goed en won hij met een mooie ippon. De tweede partij was tegen een hele sterke Duitser. Deze partij ging helaas verloren. Daarna won Pepijn 3 partijen op rij met goed judo en mooie scores. De laatste partij was een spannende partij en een goede partij van Pepijn, maar helaas ging deze door een klein foutje verloren met een wazari. Pepijn heeft een goed toernooi gedraaid en mooi en goed judo laten zien. Hij begint te wennen in zijn nieuwe gewichtsklasse. Op naar de laatste toernooien van het seizoen.

Na Pepijn was het de beurt aan Ryan. Ryan stond erg sterk te judoën deze dag en luisterde goed na de aanwijzingen en hield zich aan de opdrachten die hij mee kreeg. De eerste twee partijen won Ryan overtuigend met mooie scores. In de derde partij was Ryan ook beter en zeker aanvallender. Op een shido werd deze partij gewonnen. In de halve finale liet Ryan zich jammer genoeg twee keer overnemen, waardoor hij de partij verloor. Nu moest Ryan zich opmaken voor de partij om brons. Deze partij ging erg goed en de partij werd winnend afgesloten. Een mooie en knappe 3e plaats voor Ryan op dit sterk bezette toernooi.