Ryan en Thijs winnen in Hoogland

Vanuit Wijk bij Duurstede namen een flink aantal jeugdjudoka’s deel aan het Internationale Judotoernooi in Hoogland. Dit is lekker dichtbij voor onze judoka’s en een leuk en goed georganiseerd toernooi.

In het 1e blok was het de beurt aan Ryan, Tymo en Jop. Tymo en Jop hadden beide vier partijen. Beide judoka’s lieten goed judo zien en probeerde allerlei worpen. Beide hebben hard moeten judoën, maar konden helaas geen partij in winst om te zetten. Maar zeker goede dingen laten zien in hun ontwikkeling. Ryan won drie partijen overtuigend. De laatste partij in de poule werd na een goede partij gewonnen met een shido. Een mooie 1e plaats voor Ryan. 

Het 2e blok was voor de jongste jeugd en de meiden onder 12 jaar. Bo en Lizzy hebben al veel ervaring, maar zitten sinds dit jaar in de -12 jaar. Beide hebben echt wel goed judo en doorzettingsvermogen laten zien. Voor Lizzy werd het helaas een vierde plaats en Bo behaalde een 3e plaats. Olle doet ook regelmatig wedstrijden en hij ging met een mooie 2e plaats naar huis, nadat hij een teleurstelling had kon hij zich goed herpakken. Tyas, Kean en Milan zijn net begonnen met wedstrijden doen buiten de Instaptoernooien. Bij alle ging het vandaag lekker en ze maakte mooie punten en mochten met een mooie 2e prijs naar huis. Bij Thijs was het vandaag een mooie uitzondering. In de poule waren er 3 judoka’s gelijk geëindigd, waardoor deze drie judoka’s nog twee extra partijen kregen. Na deze partijen was de stand weer gelijk. Toen werd door de organisatie besloten dat alle drie de judoka’s een 1e prijs behaalde. Een mooi resultaat voor Thijs. 

In de middag was het de beurt aan Noah, Christian en Sytske. Deze judoka’s trainen graag en vinden het leuk om af en toe een wedstrijd te doen. Noah is net begonnen met wedstrijden. Dat was wel te zien vandaag. Alledrie hebben ze zeer hun best gedaan en inzet getoond, maar dit werd helaas niet beloond met een winstpartij. Ontwikkelen en op naar de volgende toernooien.

Er zijn mooie resultaten behaald door de wijkse judoka’s tijdens het toernooi in Hoogland.