Spaarnetoernooi Pupillen A

Zaterdag 14 september vond het eerste toernooi van het seizoen plaats. Dit is een sterk bezet teamtoernooi georganiseerd door een van de bekendste sportscholen en dat is Kenamju. Het was een leuk toernooi om aan deel te nemen en een apart systeem hanteren ze. Het toernooi duurde wel de hele dag wat voor sommige judoka’s wel lang was en zwaar. Door het systeem wat ze hanteren judoën de judoka’s minimaal vier wedstrijden. Het team bestond uit -21 kg Isa de Lorijn, -24 kg Niek Blom, -27 kg Mason van Haarlem en Ilian Njiokiktjien, -30 kg Pepijn van Kooten Niekerk, -34 kg Dylan van Haarlem, -38 kg Joep Sinoo, -45 kg Laura van Heusden.

Poule
In de poule moest het team 3 wedstrijden judoën. De nummers 1 en 2 gaan naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezerronde. De eerste wedstrijd was tegen Judoteam Oost Groningen. Deze wedstrijd ging erg goed en de wedstrijd werd met 5 tegen 2 gewonnen. De judoka’s hadden een goede start. De tweede wedstrijd was tegen het team Haaglanden 2. Deze wedstrijd werd met 4 tegen 3 gewonnen. De derde wedstrijd was tegen Judo Yushi. Als we deze zouden winnen dan waren we winnaar van de poule. Judo Yushi had in de eerste drie gewichten goede judoka’s staan. De eerste drie partijen gingen verloren. Daarna wonnen Pepijn, Dylan en Joep hun partijen met overtuiging en Laura had geen tegenstander waardoor we deze wedstrijd met 4 tegen 3 wonnen. Nu gingen we door naar de winnaarsronde.

Winnaarsronde
In de winnaarsronde moesten we tegen de nummer 2 van een andere poule. Dit was Hercules 1. Dit was weer een spannende partij. We zaten heel dichtbij de overwinning, maar Hercules won de wedstrijd met 4 tegen 3. Nu gingen we de verliezersronde in was de derde plaats het hoogst haalbare wat we konden halen. De volgende wedstrijd was tegen Judoclub Helden. Deze wedstrijd werd zeer overtuigend met 6 tegen 1 gewonnen. De volgende wedstrijd was het team van Haaglanden 1 de tegenstander. Dit was weer een spannende wedstrijd. Na 6 partijen stond het 3 tegen 3. Laura moest winnen om deze wedstrijd te winnen. Laura deed haar best, maar verloor helaas de wedstrijd. Hierdoor plaatste we ons net niet voor de wedstrijd voor de derde plaats.

We hadden een vrij jong team staan en ze hebben het allemaal super goed gedaan. We hebben genoten van de beginnende wedstrijd judoka’s maar ook van de meer ervaren wedstrijd judoka’s in dit team. Iedereen heeft zijn steentje bij gedragen en het belangrijkste was dat de sfeer in het team goed was en ze plezier hadden met z’n allen. Ze hebben een mooi resultaat neergezet. Toch bij de beste 5 teams geëindigd van de in totaal 14 deelnemende teams.

DSC_3407DSC_3416DSC_3425DSC_3428DSC_3429