Sportieve en gezellige afsluiting van het judoseizoen

Zaterdag 12 juli vond het Landentoernooi plaats. Dit is traditioneel de afsluiting van het judoseizoen. Dit is een teamtoernooi voor alle judoka’s van Judo Duurstede. De judoka’s worden verdeeld in teams van tuimelaars tot de ervaren wedstrijdjudoka’s. Dit keer namen er 60 judoka’s deel verdeeld over 6 teams. De teams hebben een naam van een land, vandaar dat dit toernooi het Landentoernooi heet.

 

Wedstrijden

De teams waren verdeeld in 2 poules. De wedstrijden gingen allemaal gelijk op en er was leuk en mooi judo te zien en er waren spannende wedstrijden. Na de poulewedstrijden waren de nummers 1 t/m 3 bekend van beide poules. Daarna kwamen de wedstrijden om te bepalen welk team op welke plaats eindigde. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats ging tussen Nederland en Japan. De partij om de 3e en 4e plaats ging tussen Duitsland en Hongarije. De finale was tussen Engeland en Rusland. De finale was erg spannend. De winst was uiteindelijk voor Rusland.

 1. Rusland
 2. Engeland
 3. Hongarije
 4. Duitsland
 5. Nederland
 6. Japan

 

Prijzen

Tijdens dit toernooi worden er ook enkele prijzen uitgereikt. Er worden drie soorten prijzen uitgereikt namelijk de aanmoedigingsprijs, talent van het jaar en judoka van het jaar. Hieronder ziet u wie welke prijs heeft gewonnen.

Aanmoedigingsprijs      Stijn van Kooten

Talent van het jaar         Tycho Kosterman

Judoka van het jaar      Finn van Daatselaar

 

Vanenladder

Alle punten van alle wedstrijden die de judoka’s judoën worden bijgehouden in de vanenladder. De punten worden per seizoen bijgehouden en ze worden ook van alle jaren bijgehouden. Tijdens dit toernooi worden er dan vanen uitgereikt. Dit jaar was er een unieke prestatie voor Ted Sibbald die in totaal meer dan 5000 punten heeft verzameld en daarvoor een mooie beker in ontvangst mocht nemen. Degene die in het afgelopen seizoen in de top 5 zijn geëindigd krijgen een mooie beker. De top 5 zag er als volgt uit.

 1. Dylan van Haarlem
 2. Finn van Daatselaar
 3. Melle van Daatselaar
 4. Pepijn van Kooten Niekerk
 5. Joep Sinoo

Activiteitencommissie
De activiteitencommissie werd ook nog in het zonnetje gezet. Dit seizoen was voor het eerst dat we weer een activiteitencommissie hebben. De leden van deze commissie zijn Jacqueline van Haarlem, Bianca Gras en Pauline Jaegers. Zij hebben dit seizoen leuke activiteiten georganiseerd. Daarnaast werden Paul van Haarlem, Brent van Kooten Niekerk, Gijs Veenhof en Michel van Dam in  het zonnetje gezet voor hun inzet tijdens het judokamp. Het brengen van spullen en in de nacht in het bos zitten tijdens de nachtspeurtocht.

Na het sportieve gedeelte van de dag werd de dag afgesloten met een barbecue. Tijdens de barbecue was het erg gezellig. Het was weer een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het judoseizoen 2013 – 2014.

Foto album

DSC_5973 DSC_5978 DSC_5985 DSC_5988 DSC_5990 DSC_5994 DSC_5995 DSC_6002 DSC_6007 DSC_6024 DSC_6031 DSC_6048 DSC_6051 DSC_6055