Team -10 jaar behaalt knappe 3e plaats bij Theo Meijer

Op 2 november werd het Internationale Theo Meijer Teamtoernooi gehouden in Leusden. Op dit toernooi traden wij aan met een team in de -10 jaar en in de -12 jaar categorie. Tijdens dit toernooi heeft het team van -10 jaar een knappe 3e plaats behaald.
Dit team bestond uit de volgende personen:
-27 kg Ilian Njiokikjien en Mason van Haarlem
-30 kg Pepijn van KootenNiekerk en Karsten van Dam
-34 kg Dylan van Haarlem en Erik Jongbloed
-38 kg Joep Sinoo
-42 kg geen judoka

Judo Duurstede begon de 1e wedstrijd tegen Geelhoed uit Zeeland en behaalde een ruime zege van 4 tegen 1. Vervolgens moesten we tegen Slingerland uit Rotterdam. Deze wedstrijd was erg spannend maar verloren we net op het nippertje met 3 tegen 2 waardoor in de verliezersronde kwamen om voor de derde plaats te judoën.
Hier moesten we eerst tegen Wittenburg uit Duitsland en behaalden we een overtuigende overwinning van 5 tegen 0. Vervolgens kregen we de Korten uit Spijkenisse. Ook hier behaalde we een overwinning van 3 tegen 2. Door deze overwinning moesten onze judoka’s om de 3e plaats judoën. De tegenstander was Hercules uit Limburg. Deze wedstrijd ging gelijk op tot onze laatste man de beslissing mocht maken. Deze wonnen we met 3 tegen 2. Het was verdiende en een keurige 3e plaats.

Het -12 team bestond uit 4 judoka’s van onze vereniging en 2 van Mahorokan uit Maassluis. Het team zag er als volgt uit:
-34 kg Tycho Kosterman
-38 kg Lucas Schinkel en Finn van Daatselaar
-42 kg Abigail Lugto
-46 kg Ian van Herk (Mahorokan)
+46 kg Yannick Kappers (Mahorokan)

In de -12 namen er 19 teams deel. De eerste wedstrijd was tegen Bushi Arnhem. Dit is meestal wel een lastige wedstrijd, maar het ging dit keer overtuigend en goed. Er waren mooie en spannende partijen en de wedstrijd werd uiteindelijk met 4 tegen 1 gewonnen. Tycho, Finn, Ian  en Yannick wonnen hun partij en Lucas verloor zijn partij op beslissing. De tweede wedstrijd was tegen een onbekende club en dat was JV Baci Ga. Dit zou een pittige wedstrijd worden en dat werd het ook. Tycho won zijn partij door een goede aanval te plaatsen. Finn en Lucas verloren vrij snel doordat hun tegenstanders een stuk sterker waren. Ian won zijn wedstrijd. Yannick verloor helaas zijn partij. Deze wedstrijd ging met 3 tegen 2 verloren. Hierdoor gingen we door naar de verliezersronde. In deze ronde moesten we tegen Hercules. Deze wedstrijd werd goed begonnen. Tycho en Lucas wonnen hun partij. De partij van Abigail was spannend. Abigail kwam met een wazari voor te staan. Haar tegenstander scoorde later in de partij een yuko, wazari en een ippon. Ian en Yannick konden hun partij niet omzetten in winst. Daardoor verloren wij de wedstrijd met 3 tegen 2 en waren wij uitgeschakeld voor het toernooi. Het was een mooie ervaring voor de judoka’s en ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan. Een teamtoernooi is altijd leuk om mee te doen.

Tekst: Dirk en Laura

Meer foto’s in het album