Team Mini’s zijn Districtskampioen

Vandaag 18 mei waren de district judo kampioenschappen  in Ede voor judo teams. Judo Duurstede was met 2 teams afgereisd  namelijk een Mini’s en een Welpen team. Elk team bestond uit 5 judoka’s in diverse gewichtsklasse en geboorte jaar 2012/2013.

De eerste wedstrijd was tegen Bushi 2 uit Arnhem de werd gewonnen met 4  tegen 1De tweede wedstrijd was ook tegen Bushi maar nu hun sterkste team ook deze wonnen we met 4 tegen 1. Vervolgens kwam de finalen tegen Erik Verlaan sport uit Utrecht,dit was een zeer spannende wedstrijd we stonden na 2 partijen met 2 nul achter we moesten nu alles winnen om kampioen te worden dit ging goed namelijk partij 3 en 4 wonnen wij ook nu de laatste partij deze moest de scheidrechter beslissen en deze wees judo duurstede aan alle judoka,s sprongen een gat in de lucht van blijdschap.

De coach Dirk feliciteerde Tyas, Gijs ,Moos, Ramien, Kean en Matias met het behalen van deze mooie titel.

Welpen behaalde een knappe 3e plaats  tijdens dit zelfde toernooi.

Deze judoka’s jongens en meisjes zijn van geboorte jaar 2010/2011

De eerste wedstrijd was tegen de latere kampioen  Bushi 1 uit Arnhem deze werd net verloren met 3 tegen 2. Vervolgens moesten we tegen Judoschool Theunissen (Heumen)deze wonnen we met 3 tegen 2. Hierdoor werden wij 2e in de poule hierdoor gingen we door naar de kruis finales.

We moesten aantreden tegen judo Tomoda uit Nijmegen deze verloren we met 4 tegen 1. Ook zei de coach de laatste wedstrijd om het brons werd nog eens alles gegeven en hoe. We wonnen met 3 tegen 2 van Erik Verlaan sport uit  Utrecht .

Ook hier juichen de judoka’s van blijdschap en ook de coach Laura  feliciteerde de judoka,s met het behalen van de 3e plaats Liam, Bo, Lizzy, Olle, Qian en Nick met de worden top gedaan.

Ook 1 judoka van Judo Duurstede Ryan mocht bij de min 12 mee doen het team van Theo Meijer sport. Deze behaalde een mooie 2e plaats DK hierdoor zijn ze geplaats voor de Nk  jeugdteams 15 juni in Nijmegen.

Judo Duurstede kan terug kijken naar een zeer mooi resultaat.

Tekst Dirk