Ted, Melle en Joep behalen prijs tijdens internationaal toernooi Almelo

Zaterdag 22 maart namen 5 judoka’s deel aan het internationaal toernooi in Almelo. Het toernooi was goed georganiseerd in een mooie accommodatie. Het was een sterk bezet toernooi en er waren grote poules. De volgende judoka’s namen deel aan dit toernooi: Joep Sinoo, Finn van Daatselaar, Lucas Schinkel en Melle van Daatselaar.

Als eerste was het de beurt aan Joep en Finn. Op elke mat lag 1 poule, waardoor het allemaal vlot verliep. Finn was de eerste partij vrijgeloot. In zijn tweede partij kwam hij een wazari achter. Daarna maakte Finn een mooie combinatie wat ook wel een wazari was, maar hij kreeg een yuko. Daarna scoorde Finn nogmaals een yuko, maar verloor de partij toch. In de tweede partij begon Finn goed, maar daarna liet hij zich verassen en verloor de partij. Hierdoor was Finn uitgeschakeld. Finn heeft het goed gedaan en toch weer een mooie combinatie laten zien. Joep won zijn eerste drie partijen, maar hij moest wel even op gang komen. In de eerste twee partijen had Joep een langzaam tempo, maar kreeg zijn tegenstanders in een houdgreep. In zijn derde partij kon hij een wazari scoren en deze score vasthouden. In de vierde partij wat de finale was had Joep het zwaar en moest hij er flink voor judoën. Zijn tegenstander scoorde een wazari en daarna nog twee yuko’s. Joep had ook een yuko gescoord. Joep probeerde van alles, maar kon zijn achterstand niet goed maken en verloor de partij. In de partij om plaats 2 en 3 kon Joep zijn tegenstander vrij snel in een houdgreep nemen en deze vasthouden en hij won de partij en behaalde een mooie 2e plaats.

Aan het begin van de middag was het de beurt aan Lucas en Melle. Lucas had in de eerste partij een gelijkwaardige tegenstander. In de partij ging het gelijk op. Er kwamen aanvallen van Lucas en van zijn tegenstander. Na drie minuten was het gelijk en moest de golden score een beslissing gaan brengen. De golden score duurde ook wel even en het ging weer gelijk op, maar op een gegeven moment kon Lucas een aanval van zijn tegenstander niet blokkeren en viel hij op zijn zij en verloor met een yuko. In zijn tweede partij begon Lucas goed en kwam door aanvallend judo 2 shido’s voor te staan. Daarna maakte Lucas geen goede aanval en kreeg daarvoor een shido. Eigenlijk niets aan de hand, maar Lucas liet nu zijn tegenstander judoën, waardoor Lucas zijn tweede shido kreeg en uiteindelijk werd geworpen en verloor met een ippon. Lucas heeft wel goed gejudood en qua minuten lang op de mat gestaan. Vandaag kon hij het net niet zelf afmaken. Voor Melle begon het toernooi goed. Hij won zijn eerste partij vrij snel met een mooie heupworp. In zijn tweede partij was Melle beter en scoorde een yuko die hij niet kreeg, Net voor het eind van de partij kreeg Melle een shido, waardoor hij de partij verloor. Daarna werden er vier partijen op rij gewonnen met mooie worpen en aanvallend judo. Waar Melle in de training mee bezig is kwam er vandaag uit. Zijn zevende partij was een tactische partij en Melle won deze partij met een shido. Zijn achtste partij was weer een tactische partij en deze ging met een yuko verloren. Melle kon niets, omdat zijn tegenstander met gestrekte armen stond, maar kreeg daarvoor geen shido. De volgende keer daarvoor een oplossing bedenken. Na acht partijen behaalde Melle een mooie 3e plaats.

Als laatste was het de beurt aan Ted. Ted had maar een kleine poule helaas. Ted was de eerste partij vrijgeloot. In zijn tweede partij scoorde Ted met een heupworp een wazari en daarna maakte hij een mooie kanteltechniek en kon zijn tegenstander in een houdgreep nemen. Ted won deze partij met een houdgreep. Nu stond Ted al in de finale. In de finale had Ted een bekende tegenstander en deze jongen wacht alleen maar om over te nemen of een worp door te sturen. Ted maakte in de partij allemaal goede aanvallen, maar hij kon niet scoren. Zijn tegenstander deed niet zoveel, maar kreeg nog geen shido. Ted bleef goede aanvallen maken en net voor tijd kreeg zijn tegenstander een shido en won Ted de partij. Door deze twee winstpartijen behaalde Ted een mooie 1e plaats.

IMAG0430 IMAG0431 IMAG0432 IMAG0433 IMG-20140322-WA0001 IMG-20140322-WA0002 IMG-20140322-WA0004