5e Open IJssel-Vecht toenooi Dalfsen

Op 29 September werd het 5e Open IJssel-Vecht toernooi gehouden in Dalfsen. In het eerste blok mochten eerst in de -12 jaar Lucas Schinkel en Finn van Daatselaar aantreden en in de -15 jaar Max van Klaveren, Rick van Elst en Ted Sibbald.

In het tweede blok was het de beurt aan Melle van Daatselaar en Mere Geytenbeek.

Max, Rick en Ted hadden een zware poule die ze alle drie hebben overleefd waarna kruisfinales volgden.
Hierin trof Max uiteindelijk de huidige winnaar van het Espoir toernooi en hij bleek ook een maatje te groot voor Max. Hij heeft het deze judoka wel erg moeilijk gemaakt, zijn tegenstander had bijna de volle 3 minuten nodig. Slechts enkele seconden voor tijd scoorde hij een wazari.
Ook Rick en Ted hebben gevochten voor wat ze waard waren waarbij Rick beide finale partijen won. Helaas voor Rick werden ook de resultaten die in de poule behaald waren meegenomen in de puntentelling waardoor Rick uiteindelijk als 2e is geëindigd.  Ted eindigde uiteindelijk in zijn poule als 3e na de kruisfinales.

Bij de -12jaar werd als pilot het nieuwe reglement (voor -12 jaar) toegepast waarin de judoka 2 ippons moet scoren om te winnen of met een puntenvoorsprong de tijd vol maakt. Dit is wel even wennen voor zowel de judoka’s, scheidsrechters en publiek. Zo kon het dus gebeuren dat Lucas in zijn 4e partij tegen Oscar Udo werd overgenomen wat resulteerde in een ippon. Lucas ging ervoor en wierp Oscar met een Yuko op de grond en nam hem vervolgens in de houdgreep tot Ippon (net voor tijd) waardoor Lucas deze partij uiteindelijk toch heeft gewonnen.

Melle won 2 partijen overtuigend en won 1 partij op beslissing. Mere kwam net wat te kort tegen haar sterke tegenstanders. Het was de eerste keer voor Mere in de -48 kg.

In de derde groep was het de beurt aan Ian Galan, Pepijn van Kooten Niekerk en Tycho Kosterman. Ian won 1 partij en kwam niet door de poule heen. Pepijn en Tycho wonnen genoeg partijen om door te gaan naar de kruisfinales. Na de kruisfinales te hebben gejudood behaalden ze beide een 3e plaats.

In de vierde groep was het de beurt aan Abigail Lugto en Demian de Jong. Abigail won 1 partij en kon daardoor niet door naar de kruisfinales. De volgende keer beter. Demian had een goede vorm deze dag. Hij won 5 partijen overtuigend en tegen de kampioen werd verloren met een yugo.

1e prijs: Finn, Lucas, Melle

2e prijs: Rick, Demian

3e prijs: Max, Ted, Tycho, Pepijn

 

Meer foto’s in het album