Tycho, Ted en Max behalen een prijs tijdens het KAN Toernooi in Arnhem

Zondag 25 mei vond het KAN Toernooi plaats in Arnhem. Er hadden zich 400 judoka’s ingeschreven bij dit toernooi. Het toernooi verliep wel vrij goed. Sommige judoka’s moesten wel lang wachten. Over het algemeen was het een goed georganiseerd toernooi. Namens onze vereniging namen 9 judoka’s deel.

In de eerste groep was het de beurt aan Tycho en Finn. Tycho en Finn zaten allebei in dezelfde poule namelijk de gewichtsklasse -34 kg. Ze waren wel uit elkaar geplaatst in de poule. Tycho en Finn begonnen voortvarend en wonnen hun eerste partij. In de tweede partij hadden beide een tegenstander van Bushi. Tycho verloor helaas deze wedstrijd. Finn won knap zijn wedstrijd, omdat zijn tegenstander een straf had. Finn stond hierdoor in de halve finale. De halve finale ging verloren doordat Finn in een houdgreep terecht kwam. Finn had zich geplaatst voor de partij om de 3e plaats. Dit was even wachten voor Finn, want zou Tycho zijn wedstrijden winnen dan moesten Finn en Tycho tegen elkaar. Dit gebeurde ook. Tycho won zijn twee partijen op beslissing, maar hij was wel beter dan zijn tegenstanders. De partij voor de 3e plaats ging tussen Finn en Tycho. Het was een gelijk opgaande wedstrijd en een leuke wedstrijd om te zien. Finn had een straf gekregen, waardoor Tycho won en een 3e plaats behaalde. Finn en Tycho hebben beiden een mooi judo laten zien en ze gaan zeker vooruit.

In de tweede groep was het de beurt aan Melle, Roy en Ted. Melle uitkomend in de gewichtsklasse -38 kg. Melle mocht gelijk beginnen. De eerste wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd was een zware wedstrijd. De afgelopen toernooien kwam Melle deze jongen tegen. Dit is een lastige jongen en Melle kwam vrij snel op een wazari achterstand. Dit kon hij niet meer goed maken terwijl hij goed stond te judoën. Daarna volgde 3 mooie overwinningen op een rij. De zesde wedstrijd was weer tegen een lastige judoka. Melle kwam gelijk op een yuko achterstand. Een paar keer kwam Melle dichtbij om te scoren, maar dit lukte niet. De tijd begon te dringen en Melle nam iets meer risico, waardoor hij nog een yuko tegen kreeg en de partij uiteindelijk verloor. Melle heeft een goed toernooi gedraaid, maar net geen prijs behaald. Ted en Roy komen beide uit in de gewichtsklasse -42 kg. Roy begon het toernooi goed met een mooi overwinning met ippon. De tweede wedstrijd ging verloren. In de derde wedstrijd maakte Roy een mooie ippon met een schouderworp. In de vierde wedstrijd stond Roy ook goed te judoën, maar op de grond kwam hij in een verwurging en raakte hij bewusteloos, omdat de verwurging heel snel zat. Al snel was Roy weer bij en ging het goed met hem. Roy heeft een goed toernooi gedraaid en er zit veel progressie in bij Roy en dat is mooi om te zien. Ted zat aan de andere kant van de poule dan waar Roy zat. Ted begon erg goed aan het toernooi. De eerste twee partijen werden met mooie ippons gewonnen. De derde partij ging wat moeizamer. In deze partij moest de Golden Score aan te pas komen. In de Golden Score ging Ted pas goed judoën en won de partij, omdat zijn tegenstander een straf kreeg. Nu had Ted zich geplaatst voor de halve finale. Ted won deze partij heel snel door een voetveeg en gevolgd door een houdgreep. Nu stond Ted in de Finale. In de finale was Ted wel de betere judoka, maar hij kon niet tot scoren komen. Ted won de partij door een straf van zijn tegenstander. Hierdoor behaalde Ted een mooie 1e plaats op dit toernooi.

In de derde groep was het de beurt aan Toon. Toon komt uit in de gewichtsklasse -50 kg. Toon begon het toernooi goed door wazari te scoren met een heupworp en door te gaan naar de grond en ippon te scoren door een houdgreep. De tweede wedstrijd ging verloren doordat Toon twee straffen kreeg, maar Toon stond wel goed te judoën. De derde en vierde wedstrijd werden gewonnen met ippon door twee mooie ippons. Er zat een hele mooie uchi-mata bij. In de vijfde partij had hij dezelfde tegenstander als in de tweede partij, maar nu ging het minder goed en kreeg Toon 3 straffen, waardoor hij de partij verloor. Toon heeft goed staan judoën en het gaat steeds beter. Toon heeft tweee seizoenen geen wedstrijden gedaan en sinds februari doet hij weer mee aan wedstrijden en hij gaat elke keer vooruit.

In de vierde groep was het beurt aan Max, Ruben en Demian. Max komt uit in de gewichtsklasse -55 kg. Max begon goed. in de eerste partij stond Max goed te judoën. Zijn tegenstander werd gediskwalificeerd doordat hij het been pakte. De tweede partij had Max een bekende tegenstander. Max had de partij onder controle en won uiteindelijk met een yuko. In de derde partij moest Max tegen weer een bekende judoka. Max kwam snel op achterstand en verloor met een ippon doordat zijn tegenstander een sankaku maakte en Max moest aftikken. In de vierde partij en dat was de partij om de 3e plaats. Max had weer een bekende tegenstander en won de partij door zijn tegenstander door te sturen. Een mooie 3e plaats voor Max. Dat heeft behaald met mooi en goed judo. Ruben komt uit in de gewichtsklasse -66 kg en Demian in de gewichtsklasse -73 kg. Beide judoka’s hebben flink moeten judoën en hebben hun best gedaan en mooi judo laten zien. Zowel Ruben als Demian hebben 1 partij gewonnen en 2 verloren, waardoor ze uitgeschakeld waren in het toernooi.

Het was een succesvol toernooi voor de judoka’s en iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en inzet getoond.

IMAG0012 IMAG0015 IMAG0016 IMAG0017 IMAG0018 IMAG0019 IMAG0025 IMAG0028