Verslag judokamp 2016

28 Mei was het dan zover, om één uur verzamelden we met alle begeleiding en kinderen bij de dojo om vervolgens in een stoet naar Austerlitz te rijden. Daar hadden we de beschikking over een mooie locatie “de Krekel” genoemd. Daar aangekomen zochten de kinderen hun slaapplaats op, kregen wat te drinken en begonnen aan het verkenningsspel.

De rest van de middag werd ingevuld met buiten en binnen activiteiten zoals blind volleyballen, matje schuiven, judobroek hangen enz.

‘s Avonds hebben we gezellig gebarbecued en daarna was er tijd voor een leuke quiz. (Wat is Darshan slim zeg). Toen het schemerig werd hebben het levend stratego spel gespeeld. Voor wie zin had kon daarna een broodje bakken bij het kampvuur en kon iedereen zijn/haar zangtalenten tonen bij het karaoke. Wat een enorm succes was.

Toen was het bedtijd, waar niet iedereen zin in had. Maar voor de “oudere judoka’s” was het weer vroeg dag. Om 7.00 uur stond meester Daniël klaar voor de bootcamp. Welke best zwaar was na zo’n kort nachtje 😉 Om 8.00 uur gingen de jongere judoka’s gymnastieken met meester Wilbert.

Na een lekker ontbijt kregen we Zumba-les van Maureen (de zus van Karsten). Zij leerde ons verschillende dansjes. Daarna was het weer tijd voor allerlei activiteiten de lunch en nog meer activiteiten als air hockey, trefbal met hindernissen, bob de bouwer spel enz.

Zoals het hoort bij een kamp was het een flink zooitje wat met vereende krachten werd opgeruimd. Na een drankje en een snoepje kwamen de ouders de vermoeide maar voldane kinderen ophalen.

Als afsluiting voerde de kinderen een Zumba-dansje op geleerd van Maureen op de muziek van up Town funk en werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het kamp was weer erg gezellig.

Laura Gies